Ystäväkirjeet

Adventinajan tervehdys!

Pohtiessani mitä Sinulle kirjoittaisin, avasin Hartauskirjasta, Joka päivä Jumalan kämmenellä, Juha Vähäsarja, 23.12 päivän tekstin. Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel. Jes.7:14. Jumala ei ole kaukana yhdestäkään meistä. Hän kuulee hengityksemme, tuntee hiustemme lukumäärän ja lukee jokaisen ajatuksemme. Hän pitää ruumiimme ja henkemme elävinä. Jumalan sana lupaa, että jokainen, joka tahtoo, voi löytää tekijänsä. Neitsyt tuli raskaaksi, niin kuin profeetta Jesaja ilmoitti jo kauan ennen Jeesuksen syntymää ja synnytti pojan, jonka nimi oli Immanuel, Jumala meidän kanssamme, Jumala meidän keskellämme. Jumala otti orjan muodon ja tuli ihmiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa. Hän alensi itsensä ja oli kuuliainen ristinkuolemaan asti. Siksi Jumala on antanut Jeesukselle nimen, joka on kaikkia nimiä korkeampi ja jota jokainen kerran tulee kumartamaan. Toiset Vapahtajanaan, toiset tuomarinaan. Vielä on tarjolla avoin mahdollisuus jokaiselle syntiselle turvautua Vapahtajaansa. Tekstin sisältöä pohtiessani ajattelen, Jumalan sana on totisesti varma ja vastaanottamisen arvoinen. Kokemuksesta tiedän, synti ja Saatana pitivät minua otteessaan noin 40 vuotta. Tiedän myös, Jumala armahtaa yksin armosta yksin Jeesuksen tähden ja kautta syntinsä tunnustavan ja katuvan. Isovanhempieni esirukoukset, evankeliumin sana ja Kristuksen kuninkuuden alle nöyrtyminen avasivat tien rauhaan ja sovintoon suhteessa Jumalaan ja omaan itseeni.
Kaikkivaltias Jumala saattaa myös yllättää huumorintajullaan ja luovuudellaan, siitä seuraavassa Jumalan oppisopimuskoulutuksesta. Isovanhempani olivat kuolleet. Kuten tavallista, perinnönjako aiheutti jälkeenjääneiden keskuudessa mielipahaa. Vuosia myöhemmin pyysin ja sainkin tädiltäni muistoksi mummon ja papan käyttämät puhkikuluneet aluslakanat, jotka äitini oli nuoruudessaan heille kutonut. Leikkasin lakanat poppanakuteiksi ja kudoin kuvassa näkyvän tekstiilityön, jonka sijoitin silloiseen työhuoneeseeni. Enpä osannut kuvitella 1 Suvun tarinatämän työn ainutlaatuista arvoa. Ensin se saarnasi minulle suvun perintöriidasta, ja johdatteli minua esirukouksin kantamaan asiaa Jumalan armoistuimen eteen. Opin esirukouksen merkityksen. Jumala kuulee rukoukset oman olemuksensa tähden, ja vastaa niihin ajallaan ja hyväksi näkemällään tavalla.  Seuraavaksi opin tietämään että Jumalalta minä en voi salata mitään. (Psalmi 33:13–15) Olin lukenut Päivän tunnussanasta seuraavan tekstin  …Varpusia saa kolikolla kaksi, mutta yksikään niistä ei putoa maahan, ellei teidän Isänne sitä salli. Teidän jokainen hiuskarvannekin on laskettu. Älkää siis pelätkö. Olettehan te arvokkaampia kuin kaikki varpuset. Matt. 10:27–31.  Rohkenin epäillä Jumalan sanaa ja vedin hiussuortuvan silmieni eteen ja ajattelin: Ei Jumala voi nähdä ja tietää minun jokaista hiuskarvaani, vaikka juuri luin, hiuskarvannekin on laskettu.  Mitätöin Jumalan sanan totuutta. Välittömästi alkoi tapahtua konkretiaa. Tunsin miten näkymätön käsi johdatteli minut työhuoneeni tekstiilityön eteen. Hämmästyneenä tuijotin kutomiani nukka kolmioita ja työtoverilta lahjaksi saamaani karitsaa, jonka olin kiinnittänyt nukka kolmioiden keskelle. Pyhä Henki muistutti minua tekemistäni lapsuuden aikaisista tuhmuuksista. Pikkutyttönä olin varastellut 5, 10, ja 20 pennin pikkurahoja isäpuoleni takin taskuista sekä papan pikkurahalaatikosta, voidakseni matkustella mummon luo. Kolmen päivän ajan kärvistelin syyllisyyden ikeen alla, kunnes ymmärsin valtavan merkityksellistä. Jeesus sovitti tämän pienen tytönkin synnit Golgatan keskimmäisellä ristillä. Taivaallinen rauha laskeutui elämääni. Ymmärsin, Raamatun sanassa Jumala ilmaisee itsensä ja hyvän tahtonsa ihmisiä kohtaan.
Marraskuussa osallistuin Perheniemen kristillisellä opistolla Keskinäisen rakentumisen viikonloppuun. Päätösjumalanpalveluksen saarnateksti oli Matt. 25:31–46 (Tuomiosunnuntai, Kristuksen kuninkuuden sunnuntai). Vakavaa asiaa. Muistin kuvan jonka aiemmin olin nähnyt sieluni silmin: Mutkittelevaa tietä vaelsi kansanjoukko kantaen nimikylttejä joissa luki Kristitty. Pyhä Henki opetti, nimi kristitty ei pelasta ketään, vain ja ainoastaan sydämen usko Jeesukseen pelastaa ja avaa tien Kristuksen, kaikkeuden kuninkaan valtaistuinsaliin. Saarnateksti herätteli itsetutkiskeluun, olenko minä matkalla iankaikkiseen iloon vai iankaikkiseen kadotukseen? Usko on luottamuksellinen suhde Jeesukseen, jota kannattaa vaalia ja tarvittaessa päivittää. Kristillinen, valtakunnallinen radiokanava, Radio Dei taajuus Lahti 106,4 MHz (99,1) lähettää arki-iltaisin Raamattu kannesta kanteen ohjelmaa n. klo 21.03, uusintana aamuisin n. klo 6.03. Raamatun opettajana toimii pastori Jukka Norvanto. Voi kuunnella myös netin välityksellä itselle sopivana ajankohtana tai mobiilisovelluksena.
Lasten ja nuorten liikunnan aluekehittäjänä Päijät-Hämeessä toimiva PHLU järjestää perinteisen, lapsiperheille suunnatun Joulumaa tapahtuman joka vuoden joulukuun 1 päivänä. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui noin 1600 kävijää PHKUn tilastotiedon mukaan. Vuodesta 2013 olemme olleet mukana tapahtumassa, niin tänäkin vuonna. Safedin pisteellä; Jeesuslapsen seimen äärellä olemme jakaneet Lasten Mission kustantamaa kirjasta, Joko tunnet Kuninkaan? Kirjasen välityksellä on mahdollisuus jakaa tietoa Hyvästä Paimenesta, joulun Herrasta, Jeesuksesta. Mielellään lapsiperheet ovat kirjasen ottaneet vastaan, iloitaan siitä ja rukoillaan perheiden ja lasten puolesta. Rukoillaan myös vastuullista vanhemmuutta Suomen  koteihin.

Syksyn kuluessa olen koonnut Safedin tapahtumista yhteenvetoa ja olen suuresti hämmästynyt kaikesta siitä mitä on tapahtunut neljännes vuosisadan aikana. Safed ry kirjattiin virallisesti yhdistysrekisteriin Hollolassa 27.4.1994. Jumalan huolenpito on ollut konkreettista ja sanoisin myös taivaallista, niin hyvinä kuin vaikeina päivinä. Suuri kiitos Teille kaikille, jotka olette rukoillen ja taloudellisesti tukeneet Safedin työtä näinä vuosina.

Safedin lokakuisen kylpylämatkan palaute antoi uutta intoa suunnitella jo seuraavaa matkaa. Useimpien toivomuksena oli, että matka tehtäisiin Pärnuun keväällä 2019. Jos olemme, elämme ja Jumala suo,  niin matka järjestetään Pärnuun, Spa Viking 5.-11.5.2019 (7 pv). Hinta 395 € puolihoidolla 2 hlön huoneissa. Matkan hintaan sisältyy bussi/laivamatkat kansipaikoin, kylpylässä oloaikana 6 x aamiainen, 6 x päivällinen, sekä 10–15 kylpylähoitoa, sekä Vesikeskus Saagan käyttö aukioloaikoina.

Perinteinen kesäteatteriretki tehdään Vivamon Raamattukylään la 8.6.2019. Näemme esitykset Laupias samarialainen sekä Paratiisin portit. Tule mukaan ja kutsu myös ystäväsi. Matkoista sekä muusta toiminnasta löydät lisäinfoa www.safed94.com Ajankohtaista sivulta.

Rauhaisaa Vapahtajamme syntymäjuhlan aikaa
Sinulle ja läheisillesi
Marjatta Kanth-Ruusunen ja Sisälähetysseura Safed ry hallitus

…Maailma kirkastuu, tuikkii tähdet Herralle. Myös aurinko ja kuu kumartavat lapselle. Tulkaa kaikki nyt laulamaan, on Poika syntynyt maailmaan… Jaakko Löytty

SLS Safed ry pankkiyhteys  FI52 4212 1420 0128 52  Viite 741 Kiitos tuestasi!

a2

Saaronin tulppaani, kiven ja tuhkan keskellä Negevin autiomaassa 1992

 

Mainokset