Ystäväkirjeet

14m

”Nasaretin talo”  Marjatta Kanth-Ruusunen

…kuulumisia matkan varrelta   Marjatan Ystäväkirje 63

Syksyllä -90 kotona soi puhelin. Kotiseurakunnan lähetystyöstä vastaava pastori soitti ja kutsui minua puhelinkampanjatehtävään, joka liittyi samana syksynä pidettävään ”Se on Sinulle” -missiotapahtumaan. Kieltäydyin, koska olin aviopuolisoni kanssa lähdössä matkalle. Pastori halusi tietää matkapäivämme ja sanoi sen kuultuaan, että minulla olisi silti oikein hyvin aikaa tulla hoitamaan tämä tehtävä. Koulutustilaisuus järjestettäisiin seuraavana sunnuntaina, jolloin olisi tärkeää olla läsnä. Sunnuntai-illan koulutus ei innostanut, mutta lähdin kuitenkin. Saimme opetusta tehtäväämme, ja meille jaettiin työvuorot. Kotimatkalla tapahtui jotain erittäin hämmentävää! Kotiportille päästyäni kuulin sanat: ”Tämä on viimeinen kutsu, tämä on viimeinen kutsu”. Katsoin ympärilleni nähdäkseni, kuka minulle puhui ja missä hän oli, mutta ketään ei näkynyt. Hetken toivuttuani menin sisälle. Aloin ymmärtää, että minun tulisi suhtautua kutsuun vakavasti.

Kevättalvella -91 vietin viikonlopun Hollolan seurakunnan Parinpellon leirikeskuksessa ja osallistuin siellä seuroihin. Tilaisuus päättyi loppuvirteen, ja seuraväki alkoi poistua kirkosta, mutta minä jäin istumaan paikalleni virsikirja kädessäni kuin ”kivipatsaaksi” kivettyneenä. Sydämelleni nousi Raamatusta kuva Lootin vaimosta ja miten hänelle kävi ”Muistakaa Lootin vaimoa! Joka yrittää turvata elämänsä, kadottaa sen, mutta joka sen kadottaa, on pelastava sen omakseen. Minä sanon teille: Sinä yönä on kaksi samalla vuoteella: toinen otetaan, toinen jätetään. Kaksi naista on yhdessä jauhamassa: toinen otetaan, toinen jätetään.”  Luuk. 17:32–35. Kuva vaihtui toiseen, jossa seisoin kadotuksen kuilun partaalla. Kohtasin oman syntisyyteni, sydämeni pimeyden ja kadotuksen kuilun. Ellen suostuisi parannukseen Kaikkivaltiaan Jumalan edessä, joutuisin kadotukseen. Huusin suuressa hädässäni, sillä synnintunto oli herättänyt paatuneen sydämeni. Olin kauhuissani tulenlieskojen hipoessa hameeni helmoja. Kysymys oli elämästä ja kuolemasta. Sain vielä mahdollisuuden murtua Jumalan Pyhyyden alle, tunnustaen suuret syntini, ja palata Hänen yhteyteensä – kasteen armoon, synnit sovitettuna ja Jeesuksen pyhällä kalliilla sovintoverellä lunastettuna.

Kesällä -91 Ilmestys: Seisoin unenomaisessa ilmestyksessä Lahden urheilukeskukseen siirretyssä niin sanotussa kuplahallissa, jonne oli koottu upea Raamattuaiheinen näyttely Raamatun maan maisemista ja Lähi-idän tapahtumista Jeesuksen aikaan. Ilmestyksen näyttelyn materiaalin olivat valmistaneet eri seurakuntien lapsityöstä vastaavat työntekijät yhdessä lasten kanssa. Kerholaiset kutsuivat omaisiaan ja ystäviään katsomaan tätä upeaa näyttelyä. Lapset itse esittelivät Raamatun kuvaukset ja opetukset runsaslukuiselle katsojakunnalle. Ilosanoma Jeesuksesta jatkoi kulkuaan.

Toimin Lahden kaupungin terveysviraston palveluksessa vuosina 1974–1993, joista kymmenen viimeistä vuotta terveyskeskusavustajan virassa Veteraanien vastaanoton Ahvenistonkadun toimipisteessä. Vuonna 1991 kevättalvella olin vastannut Jeesuksen kutsuun kyllä.

Keväällä -92 matkustin Israeliin, osallistuin Suomen Raamattuopiston järjestämälle pyhiinvaellusmatkalle Jeesuksen jalanjäljissä. Matkanjohtajina toimivat Seppo ja Outi Norjanen. Oppaamme Anna-Liisa Matikaisen opastuksella tutustuimme Pyhän maan maisemiin ja Jeesuksen elämän vaiheisiin Pyhillä paikoilla. Matka oli vaikuttava, sisimmässäni uinunut luovuus heräsi uuteen ja mielenkiintoiseen tekemiseen.

Työnäky: Työnäky syntyy tarpeesta jonka kutsun saaja oivaltaa ja johon vastaamisen hän kokee tehtäväkseen. Vuoden -92 huhtikuussa, Israeliin suuntautuneen matkan jälkeen ryhdyin hapuillen saamaani työnäkyä toteuttamaan. Kiinnostukseni käsillä tekemiseen, Raamatun sanan tutkiminen, Jeesuksen elämään ja opetuksiin syventyminen antoivat kuvalliseen ”inspiraatiooni” lisäväriä ja syvyyttä. Raamatun Sana alkoi samalla elää todeksi omalla sydämelläni ja aiemmin saamani kutsu ja työnäky vahvistuivat. Samalla sydämelleni laskettiin huoli myös tulevaisuuden toivoistamme, lapsista ja nuorista, sekä yhäti ohenevasta kristillisestä kasvatuksesta maassamme.

Kutsumus: Kutsumus edellyttää sitoutumista. Sitoutuminen puolestaan tuo kutsumuksen kantavan piirteen esiin. Esteet murenevat kutsumuksen toteuttamisen tieltä. Kutsumusta ajatellessa on hyvä muistaa, että Jumalan tahto on aina hyvä. Ymmärsin että Jumalalla oli uudenlaisia suunnitelmia elämäni varalle.

Irtisanouduin terveyskeskusavustajan ns. eläkevirastani. Vuoden -94 alusta olin vapaa ottamaan askeleita uuteen – tuntemattomaan, käsi Jeesuksen kädessä ja Hänen sanat sydämelläni ”kun sinä rukoillen kuljet, minä sinua johdatan”. Saman vuoden keväällä 27.4.1994 toimestani perustettiin yhdistys, joka sai nimeksi Lähetysyhdistys Safed ry. Nimi Safed juontuu hepreankielen sanajuuresta katsoa – tähystää, joka mielestäni soveltui oivallisesti saamaani työnäkyyn. Raamatun Sanan ja kuvausten äärellä on ollut mahdollista ottaa askeleita Hyvän Paimenen tuntemiseen katsoen ja kuunnellen. Israelissa Pohjois-Galileassa korkealla vuorella sijaitsee kaunis Safedin kaupunki joka tunnetaan taiteilijoiden suosimana kaupunkina.

Yhdistystoiminnan pyörittämisen ohessa opiskelin (2006–2008) Lahden Diakonian instituutissa valmistuen lastenohjaajaksi. Aikuisopiskelu oli mielekästä, jatkoin Diakonia-ammattikorkeakoulussa syksyn 2008 sielunhoidon koulutuksessa. Nälkä kasvaa syödessä, 2011 kesällä hakeuduin Perheniemen kristillisen opiston sielunhoitoterapeutti koulutukseen, valmistuen LI – sielunhoitoterapeutiksi joulukuussa 2012.

Toimintahistoriaa: Yli kaksikymmentävuotta toimimme työnäyn innoittamana yhteistyössä eri järjestöjen ja seurakuntien kanssa. Ensisijaisena tehtävänämme oli Raamatun kerronnan tueksi tarkoitetun havaintomateriaalin suunnittelu, työtekniikoiden kehittäminen, valmistaminen ja käyttökoulutus. Lapsityöhön tarkoitettua havaintomateriaalia ” Raamattu elää – koskettaa” toimitimme 70 eri seurakuntaan. Lastenohjaajille järjestimme havaintomateriaalin käyttö- ja valmistuskoulutusta 41 seurakunnassa. Matkoja ja retkiä olemme järjestäneet vuosien 1999–2017 välisenä aikana kaikkiaan 50 matkaa.

Lisäksi toimintaamme sisältyi mm:
Työssäoppijoiden ohjaaminen
Humanitäärinen apu: ompelutyöt, liinavaatteet
Varhaisnuorten kerho- ja raamattupiiritoiminta
Kouluvierailut: Raamattu elää – koskettaa tapahtuma
Näyttelyt ja vierastoiminta
Havaintomateriaalien valmistusta, myyntiä ja käyttökoulutusta
Sapattiateriat ja seuratoiminta
Matkat ja retket
Ryhmätoimintaa Lähellä ihmistä, sielunhoito ja esirukouspalvelu

Toimintaa tänään: Keskitymme ensisijaisesti kasvu- ja vertaistuki ryhmätoimintaan sekä yksilöterapiaan
Lähellä ihmistä – Mitä sinulle kuuluu? Seurustelun ”sakramentti” yhteyteen.
Tunnetaidot – tunnista tunteesi ja tunnelukkosi kasvuryhmässä.
Välitä Muististasi – aivoterveyttä läheltä ryhmä sekä aiheeseen liittyvät luennot. Yllätysraskauden/abortin läpikäyneille vertaistukiryhmätoimintaa. Luottamuksellisessa pienryhmässä käsitellään mm. aborttikokemusten herättämiä vaikeita tunteita.
Yksilöterapiapalvelua: joka perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen, olemassaolon oikeuteen, psykologiseen tietämykseen, luottamukseen sekä vaitiolovelvollisuuteen. Palvelu tarjoaa tukea kriisien läpikäymiseen, on mahdollista kohdata esim. häpeän, hylkäämisten ja kaltoinkohteluiden aiheuttamia ongelmia. Ongelmat kohdataan kuunnellen, keskustellen, yksityisyyttä ja yksilöllisyyttä kunnioittaen. Edellä mainituista työmuodosta yhdistyksessä vastaa LI-sielunhoitoterapeutti (ACC) ja Suomen sielunhoitoterapeutit ry:n jäsen, lastenohjaaja, kokemuskouluttaja Marjatta Kanth-Ruusunen. Vastaanotto Salpakangas Hollola. Tiedustelut puh. 0400 883 482.
Matkat ja retket: Järjestämme edelleen vuodessa 1-2 fyysisen ja hengellisen virkistymisen kylpylämatkaa Viroon. Päiväretkiä teemme kotimaassa mm. Lohjalle Kansan Raamattuseuran Vivamon Raamattukylän esityksiin.

KUTSU Sisälähetysseura Safed ry vuosikokous pidetään 19.6.2018 klo 14.00  Safedin toimitiloissaTerveystie 5 A 11 Salpakangas Hollola. Tervetuloa! 

Sisälähetysseura Safed ry toimii ”Ilosanoman asialla” toimintaamme voit tukea liittymällä jäseneksi, tai tukea sopivaksi katsomallasi summalla. Jäsenmaksu on 25,00 € vuonna 2018, TULE MUKAAN! Infoa Safedin toiminnasta sekä tulevista matkoista/retkistä löytyy kotisivuiltamme www.safed94.com Mikäli sinulla on käytössä sähköpostiyhteydet, niin ilmoitathan osoitteesi postituskulujen minimointia ajatellen   makaru46@gmail.com

Pankkiyhteys: Helmi Säästöpankki Hollola, Sisälähetysseura Safed ry
Jäsenmaksut FI52 4212 1420 0128 52 viite 741.
Lahjoitukset  FI18 4212 1420 0019 21 viite 12344.

Kesän ja valon merkeissä lukijaani siunaten. Marjatta Kanth-Ruusunen

”…sama retki alla auringon, sama kaipaus sisällämme on, ilo lapsen, hymy vanhuksen sama matka yhteinen. Täällä yhteen kuuluu jokainen, kasvi, lintu, puu ja ihminen. Kukin hoivan toisellensa suo, yhdessä näin uutta luo…” 

Anna-Mari Kaskinen; Sama taivas…

 

 

Talvinen tervehdys, hyvä Ystävä!       Marjatan Ystäväkirje 62

Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein.  Hyvä on aamulla kertoa armostasi ja illalla uskollisuudestasi harpun ja lyyran sävelin, kymmenen kielen helkkyessä.  Herra, sinä ilahdutat minua teoillasi, minä riemuitsen sinun kättesi töistä. Kuinka suuret ovatkaan sinun tekosi, Herra,

 

    Tammikuussa minulla oli ainutlaatuinen tilaisuus osallistua Suomen ACC:N VII koulutus/konferenssi tapahtumaan, (Suomen ACC = Yhdistää kristittyjä auttajia, kouluttaa, edistää ja kehittää sielunhoitoa ja kristillisyyttä) Lahden Sibelius talossa. Luennoilla käsiteltiin mm. sota-ajan tunneperintöä, sukupolvien ketjua, myötätuntoa ja pahuutta sekä Jumalan kauneutta.

   Syvälle luotaava luento, Veljessota kansan jakajana, johdatteli pohtimaan syntyjä syviä ja niiden vaikutuksia tähän päivään. Vaikuttava sosiodraamatyöskentely vei osallistujat tutkimusmatkalle omaan henkilökohtaiseen lähihistoriaan. Kuulimme tutkittua tietoa siitä millä tavalla sisällissota (1918) vaikuttaa Suomessa. Jos isämme tai isoisämme ovat sotineet, nähneet nälkää jne. niin sukupolvien ketju vaikuttaa geeneihimme, mutta sitä on myös mahdollista muuttaa prosessin kautta. Mikäli aihe kiinnostaa löytyy ”Gooklaamalla” asiatietoa Epigeneettiset mekanismit perimän toiminnan muokkaajina © 2017 Suomalainen Lääkäriseura Duodecim https://www.google.fi/search?q=Epigeneet-tiset+mekanismit+perim…

   Jokaisella meillä on oma ja ainutkertainen henkilöhistoria iloineen, huolineen ja suruineen. Matkaeväät jotka olemme geeneissä ja lapsuudessamme saaneet, vaikuttavat meidän elämässä, halusimmepa sitä tai emme.   Menneeseen ei kuitenkaan pidä jäädä makaamaan, MUTTA mikäli elämä ahdistaa ja masentaa on mielestäni viisautta lähteä asiaa selvittämään, jotta voi vapautua menneisyyden painolasteista ja päästä sovintoon menneisyytensä kanssa. Elämän koulussa olen saanut henkilökohtaisesti oppia ymmärtämään, Jumalalta ei jää todellakaan mitään salaan. Ei hiuskarvakaan putoa päästämme hänen tietämättään, ei todellakaan. Hänellä on hyvä tahto meitä kaikkia ihmislapsia kohtaan, vaan huomaammeko sitä? Hän on Sanassaan luvannut meitä johdattaa, auttaa ja armahtaa Jeesuksen tähden ja kautta vapauteen, iloon ja rauhaan aina sovintoon saakka menneisyytemme kanssa.

   Omassa elämässäni-80 luku oli suuren ahdistuksen ja masennuksen aikaa. Mistä se johtui, -onkin jo isompi kysymys.        Jumala kutsui minua taivastielle jo -60 alkupuolella. Se ei minulle kuitenkaan silloin sopinut. Vastasin kutsuun kieltävästi, ja sanoin miettiväni uskon asioita sitten kun olen vanhainkodissa. Olin tieni valinnut, se oli maailman tie, joka vei elämääni pahasti harhaan. Tein suuria erehdyksiä, valintoja ja virheitä. Ulkoisesti näytti elämässäni kaikki olevan niin sanotusti ok. mutta sisäinen elämäni oli kaaoksessa. Ahdistus ja masennus olivat käsin kosketeltavaa ja uuvuttavaa.  Etsin apua erilaisista ideologisista menetelmistä jotka johtivat entistä pahempaan tilanteeseen. Lopulta etsin apua ahdistukseeni lääkärin vastaanotolta, kuinka ollakaan, mielialaa kohentava lääkeresepti kädessäni poistuin lääkärin vastaanotolta. Ostin minulle määrätyn lääkkeen, kotona pyörittelin purkkia kädessäni ja päätin aloittaa lääkityksen.  Kämmenelläni vielä tarkastelin lääkekapselia joka minun olisi pitänyt ottaa. Tuli pysähdys, silmieni edessä näin unenomaisesti itseni kävelemässä ”zombina”, sokeana, kuurona ja mitään tuntemattomana ihmispolona mutkaisella tiellä.  Samassa käsitin miten minun tulee käymään jos lähden tälle tielle.  Pudotin kädessäni olleen lääkekapselin WC-pönttöön ja samassa pönttöön tyhjeni koko purkin sisältö. Lopulta ihmettelin, mitä tässä oikein tapahtui.  Paljon myöhemmin ymmärsin, Jumalan Pyhä-Henki tahtoi ohjata minut todellisen avun lähteelle, syntisten sairaalaan, Golgatalle, Jeesuksen ristin juurelle, parannuksen paikalle. En ole lääkevastainen, mutta opin tapauksestani sen, että on syytä käyttää tervettä harkintaa ja maalaisjärkeä tapauskohtaisesti, tarvitseeko varata aika taivaallisen Ylilääkärin vastaanotolle vai terveyskeskukseen. Lääkkeitäkin tarvitaan, ilman saamaani ainutlaatuista syöpähoitoa ja -lääkitystä en olisi tässä nyt kirjoittamassa tätä kirjettäni.

   Yhdeksänkymmentä luvun alussa lopulta ymmärsin, että ilman Jeesusta minä en tästä voi selvitä. Vastattuani viimeiseen kutsuun KYLLÄ JEESUKSELLE, Jumala alkoi eheyttävää ja parantavaa työtään elämässäni muistuttelemalla minua tärkeästä asiasta Ef.6:1-4 jakeiden välityksellä: ”Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaisia Herraa totellen, sillä se on oikein.  ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi” on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä. Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan”. Ihmetellen usein kyselin, kuinka minä voisin kunnioittaa omia biologisia vanhempiani? Lapsuuteni fysiologiset tarpeet hoidettiin, muut lapsen oikeuksiin kuuluvat tarpeeni jäivät pahasti vajaaksi. Ihmisen perustarpeet Maslowin kehitysteorian mukaan ovat: fysiologiset tarpeet, turvallisuuden tarve, sosiaalisuuden tarve, arvostuksen tarve sekä itsensä toteuttamisen tarve. Kasvuni ja kehitykseni tapahtuivat katkeruuden ja vihamielisyyden ilmapiirissä. Aikuisuudessa kamppailuni anteeksiantamattomuuden synnin kahleissa oli viedä elämäni umpikujaan. Lopulta ymmärsin, yksin en kykene asiaa korjaamaan. ”Kun sinä minua hädän päivänä avuksi huudat, minä sinua autan” lupaa Jumala sanassaan. Ja niin tapahtui, Jumala todella aloitti elämässäni eheyttävää työtään, ja työ jatkuu.  Saara Kinnunen kirjassaan Sovintoon elämän kanssa (s.19) kirjoittaa” Perustarpeiden toteutumattomuus inhimillisessä elämässä tuo mukanaan kipua, ahdistusta ja joskus jopa sairastuttaa.” Vanha sanonta ”kokenut kaiken tietää, vaivainen kaiken kokee,” pitää todistetusti paikkansa.

Kylpylämatka Spa Laine 15.4.–21.4.2018 (su-la) Hinta: (7 pv) täysihoidolla 445,00 € 2 hlön huoneissa. Muutama paikka vielä vapaana: Bussi mukana matkan ajan, reitti Hollola – Lahti – H:ki – Tallinnan – Haapsalu ja paluu. Täysihoitoruokailut: aamiainen 6 kertaa, lounas 5 kertaa, ja päivällinen 6 kertaa.

Hoitopaketin hoidot: klassinen hieronta 25 min, Haapsalun mutahoito 15 min, yrttiporekylpy 15 min, vedenalainen manuaalinen tai automaattinen hieronta 15 min, sähköhoito 5-15 min, parafiinihoito 10–20 min, inhalaatio 10 min, suolahoito 30 min, Hydro Jet hierova vesivuode 20 min, musiikkihoito 25 min, valohoito 25 min, jalkojen pyörrekylpy 15 min, Charcot suihku 10 min, venytyshoito 10–15 min, kuntovoimistelu tai vesivoimistelu ryhmässä 20 min. Iltaohjelmat: ti klo 19–21 Luento ”Aivoterveyttä läheltä” 10 €/hlö to klo 19–21 Seurat. Ilm. puh. 0400 883 482  Matkan tekninen järjestäjä SjoyTravel Seppo-Juhani Savolainen

Kesäteatteriretki la 26.5.2018 Kansan Raamattuseuran Raamattukylään Lohjalle, kesän uutuusnäytelmänä esitetään musiikkinäytelmä Paratiisin portit.  Retken hinta: aikuinen 55,00 €, lapsi alle 12 v. 45,00 €.

Sisältää: matkat, pääsylippu esitykseen, lounas ja päiväkahvi. Ilmoittautuminen 15.5.mennessä puh. 0400 883 482 Matkareitti ja lähtö: Nastola Immiläntie 2, klo 8.30, Lahti Marolankatu Turistipysäkki, klo 8.50, Salpakangas Tilausajopysäkki Sovituksen Kirkon edestä klo 9.10, Valtatie 54 varrelta sovitusti, Hyvinkää n. klo 10.10 (omakustanne kahvit) Vivamossa n. 11.30 Lounas, esitys alkaa klo 13.00. Esityksen jälkeen juomme kahvit ja kotimatkalle. Maksu Sisälähetysseura Safed ry:n tilille FI18 4212 1420 0019 21

18.5.2018 mennessä.  Viite 12344.  Tiedustelut ja ilm. Marjatta puh 0400 883 482. Matkanjärjestäjän puolesta retkelle osallistujia ei ole erikseen vakuutettu.

   HUOM!  Syksyn kylpylämatka Spa Laine Haapsalu 7.-13.10.2018 hinta 445€ 2 hlön huoneissa, täysihoidolla.

 Taivas ja maa ylistäkööt häntä, meret ja kaikki, mikä niissä liikkuu. Jumala pelastaa Siionin ja rakentaa Juudan kaupungit. Hänen kansansa saa asua siellä, se ottaa maan omakseen. Hänen palvelijoittensa jälkeläiset perivät sen, ja ne, jotka rakastavat hänen nimeään, saavat asua siellä. Psalmi 69:35–37

  Lainauksia pitämästäni saarnasta 14.1.2018

….-otsikoin tämän päivän aiheen sydämeni rukouksella: Herra, anna anteeksi, pese puhtaaksi, tee uudeksi kokonaan!

Herraa lupaa Sanassaan: ”Teidän vanhuutenne päiviin saakka minä olen sama, vielä kun hiuksenne harmaantuvat, minä teitä kannan. Niin minä olen tehnyt ja niin yhä teen, minä nostan ja kannan ja pelastan”. Jesaja 46:4

Sovintoon menneisyyden kanssa

Jumala alkoi eheyttävää ja parantavaa työtään elämässäni muistuttelemalla minua hyvin tärkeästä asiasta Ef.6:1-4 jakeiden välityksellä: ”Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaisia Herraa totellen, sillä se on oikein.  ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi” on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä. Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan”. Ihmetellen usein kyselin, kuinka minä voisin kunnioittaa omia biologisia vanhempiani? Lapsuuteni ajan kasvoin ja kehityin katkeruuden ja vihan ilmapiirissä. Aikuisuudessa kamppailuni anteeksiantamattomuuden synnin kahleissa oli viedä elämäni umpikujaan. Ymmärsin lopulta kääntyä armahdusta anoen Jumalan puoleen ja tunnustin, etten yksin pysty asiaa korjaamaan.

Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty, mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon (Sl.28:13).

Jumala tiesi ja muisti minun kroonisen isän ikävän ja kaipuun!

Istuin työvuorossani Lahden pääterveysaseman avohoidon asiakaspalvelupisteessä 80-luvun alkupuolella, kun eräs mieshenkilö toi sinne lääkereseptinsä uusintaa varten. Hämmästyin lukiessani reseptistä miehen nimen ja tuijotin edessäni seisovaa miestä, joka oli biologinen isäni. Sain vaivoin sanotuksi koska resepti on noudettavissa, sitten katsoin mykistyneenä, kun isäni käveli pois. Edellisestä tapaamisestamme oli kulunut noin 35 vuotta.

Tie lopulliseen anteeksiantoon isän kanssa oli pitkäkestoinen prosessi, joka päätyi hänen sairasvuoteensa äärellä Isä meidän -rukoukseen. Kantaessani isäni maallisia jäännöksiä tuhkauurnassa veteraanien muistolehtoon Jumalan rauha ja anteeksianto kosketti sydänalaani. Myöhemmin asioita pohtiessani käsitin, kuinka tärkeää on perehtyä omaan henkilökohtaiseen, samoin kuin kansamme ja maammekin lähihistoriaan ja sen tapahtumiin. Ymmärsin, että menneisyyttä ja historiaa en voi muuksi muuttaa, mutta sovintoon menneisyyden kanssa minulla on mahdollista päästä yhdessä käsi Jeesuksen kädessä. Vapauteen, iloon ja rauhaan Kristus Jeesus tahtoo meitä jokaista armahtaa tänäkin päivänä.

Kun kerran Billy Grahamilta kysyttiin, ”mikä on synnin määritelmä?”, hän antoi seuraavan laisen vastauksen: ”Syntiä on mikä tahansa ajatus tai teko, joka ei ole Jumalan tahdon mukainen. Jumala on täydellinen, ja kaikki sellaiset tekomme, jotka eivät täytä Hänen täydellisyytensä vaatimusta, ovat syntiä.”

Missä ajassa me elämme, mitä meidän yhteiskunnassamme oikein tapahtuu?

Vastauksen löydämme Paavalin kirjeestä Gal. 5:19–21: Lihan teot ovat ilmeisiä. Niitä ovat haureus, saastaisuus, irstaus, epäjumalien palveleminen, noituus, vihamielisyydet, riita, kiivaus, vihat, juonittelut, eripuraisuudet, harhaopit, kateus, juomingit, mässäily ja muut sellaiset. Sanon teille etukäteen, kuten ennenkin olen sanonut, että ne, jotka tällaista tekevät, eivät peri Jumalan valtakuntaa.

Eduskunnan päätöksellä 24.3.1970 säädettiin Laki raskauden keskeyttämisestä (lainaus 1§) Raskaus voidaan tämän lain säännöksiä noudattaen naisen pyynnöstä keskeyttää:    1) kun raskauden jatkuminen tai lapsen synnyttäminen hänen sairautensa, ruumiinvikansa tai heikkoutensa vuoksi vaarantaisi hänen henkensä tai terveytensä;    2) kun hänen tai hänen perheensä elämänolot ja muut olosuhteet huomioon ottaen lapsen synnyttäminen ja hoito olisi hänelle huomattava rasitus;

Eduskunnan päätöksellä 1.3.2017 astui voimaan tasa-arvoinen avioliittolaki. Avioliitto-laista poistettiin kohdat, joissa puhutaan miehestä ja naisesta.

Nämä  lakivaliokunnan sorvaamat ja Suomen eduskunnan vahvistamat lait eivät vain toimi Jumalan valtakunnassa. Ihmisen omatunto harvemmin alistuu vaikenematta Jumalan tahdon vastaisiin säädöksiin ja tapahtumiin.

Tiedämme varsin hyvin, että Jumala ei siunaa syntiä koskaan Sanansa yli. Herra puhuu sanansa kautta Hoosean välityksellä sen ajan ihmiskunnalle, ajattelen että myös meidän aikamme ihmisille. Hoosea 5: 15 (n.2700 vuotta sitten)  ”Minä palaan asumukseeni ja odotan, kunnes he tuntevat syyllisyytensä ja etsivät minun kasvojani. Ahdistuksessaan he etsivät minua.”

Sielunhoitoterapiatyössäni olen kohdannut henkilöitä, niin naisia kuin miehiäkin, jotka ovat olleet etsimässä ratkaisua epämääräiseen elämän ahdistukseen, masennukseen ja toivottomuuteen. Keskustelujen edetessä pintaan nousee usein syyllisyyden ja häpeän tuntemuksia, jotka varsin usein johtivat asian ytimeen eli juurisyyhyn, aborttiin liittyviin tapahtumiin. Keskusteluissa yleensä vedottiin ”kun lakikin sanoo niin ja niin”. Asian aiheuttamaan ahdistukseen ja masennukseen yleisesti oli haettu apua lääkkeistä, mutta varsin huonolla menestyksellä. Omatunto saadaan usein turrutettua lääkkeillä, mutta juurisyy jää valitettavasti elämään omaa elämäänsä ahdistuksena, masennuksena ja toivottomuutena.

Mitä Raamattu opettaa abortista (lainauksia aiheesta) https://www.gotquestions.org/Suomi/abortti.html

Abortti tarkoittaa raskaudenkeskeytystä, jossa keinotekoisesti alkio tai sikiö poistetaan kohdusta. Abortissa sikiö tai alkio ei ole kuollut kohtuun, vaan keinotekoisesti poistetaan kohdusta. Nykyään Suomessa tehdään noin 10 000 ab vuodessa.

Meidän mielipiteellämme koskien sikiön ihmiseksi muuttavien viikkojen määrää, ei kuitenkaan ole mitään väliä. Ainoa mielipide, jolla on tässä asiassa väliä, on Jumalan mielipide. Jumala päättää, kuka on ihminen ja kenellä on ihmisoikeudet, koska Jumala on se, joka antaa elämän. Raamattu on tältä osin erityisen selkeä. Jer. 1:5 s. Jumala muovasi meidät äitimme kohdussa omaksi kuvakseen. Ps.139:13–16 s. 657 kuvailee, kuinka Jumalalla on aktiivinen rooli meidän luomisessamme ja muovaamisessa jo äitimme kohdussa. 2. Moos. 21:22–25 (s. 85) julistaa saman tuomion sille, joka aiheuttaa lapsen kuoleman kohdussa kuin murhaajalle. Tämän johdosta on selvää, että Jumalan mielestä kohdussa oleva lapsi on yhtä lailla ihminen kuin täysikasvuinen aikuinen. Luukas 1:15 (s. 74) kirjoitetaan Johannes Kastajasta, Jeesuksen serkusta näin: ”Hän on oleva suuri Jumalan mies. Viiniä ja väkijuomaa hän ei juo. Jo äitinsä kohdusta asti hän on täynnä Pyhää Henkeä”. Luulemmeko, että Jumala lähetti Pyhän Henkensä olentoon, joka ei ollut ihminen? Vai luulemmeko, että Jumala odotti, kunnes Johannes Kastaja oli sikiövaiheen 24. viikolla, ennen kuin hän lähetti Pyhän Hengen? Tai jos Johanneksen äiti olisi ollut Espanjassa, olisiko Jumala sitten lähettänyt Pyhän Hengen jo 22. viikolla? Luulemmeko, että Jumalaa ei olisi haitannut, jos Johannes Kastajan äiti olisi abortoinut lapsensa, kunhan se olisi tehty ennen viikkoa 12?

Kristitylle ”naisen oikeus valintaan” on vastakkain Jumalan kuvakseen luoman ihmisen oikeudesta elämään (1. Moos. 1:26–27; 9:6) ja elämä voittaa. Toisin sanoen, emme voi hyväksyä kenenkään murhaamista sillä perustein, että joku ei halua hankaloittaa elämäänsä seuraavien kuukausien aikana.

…Ristin luona kiusatulla paras paikka on……

Raskaudenkeskeytys on lopullinen päätös, sitä ei voida perua.  Todellinen lääke tämänkin ongelman selvittämiseen on viitoitettu meille Raamatun sanassa: ”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. ”1. Joh. 1:7-9 s. 307

Jumala antaa abortinkin anteeksi

Abortin kokeneiden on kuitenkin muistettava, että tekoon liittyvät synnit eivät ole yhtään vähemmän anteeksiannettavia kuin mitkään muutkaan synnit. Uskon kautta Kristukseen kaikki synnit on annettu anteeksi. (Joh. 3:16; Room. 8:1; Kol. 1:14). Abortin hankkinut nainen, häntä siihen kannustanut mies ja jopa abortin suorittanut lääkäri, he kaikki voivat saada anteeksi Jeesuksen tullessa heidän Herrakseen. Jumala sanansa kautta vakuuttaa: Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset, ne tulevat lumivalkeiksi. Vaikka ne ovat purppuranväriset, ne tulevat villan valkoisiksi Jes. 1:18.  Minä, minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä sinun syntejäsi muista Jes. 43:25.  Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meidän syntimme. Niin kuin isä armahtaa lapsiaan, niin armahtaa Herra niitä, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä Ps. 103: 12–13. Tämä on minun vereni, liiton veri, joka vuodatetaan monien edestä syntien anteeksiantamiseksi Matt. 26:28. Jos siis joku on Kristuksessa, hän on uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle2 Kor. 2:5:17.

Löytöjä tuntemattoman Jumalanlapsen sydämeltä!

Myönnän päivittäin, olen syntinen ja tarvitset Vapahtajaa.

Hylkään omat yrityksesi ja ymmärrän, etten voi pelastua omien tekojeni ansiosta, ainoastaan yksin armosta.

Otan vastaan päivittäin Jeesuksen, ilmaisen maksun syntieni edestä – vain sen Isä hyväksyy.

 Jeesus kansamme ja kaikkemme. Herra siunaa meitä ja varjele meitä, Herra kirkasta kasvosi meille ja ole meille armollinen. Herra käännä kasvosi meidän puoleemme ja anna meille Sinun rauhasi Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen

 

Adventinajan tervehdys!                                Marjatan Ystäväkirje 61/2017

 

joulu 4

 

”Teidän vanhuutenne päiviin saakka minä olen sama, vielä kun hiuksenne harmaantuvat, minä teitä kannan. Niin minä olen tehnyt ja niin yhä teen, minä nostan ja kannan ja pelastan”. Jesaja 46:4

Nykyään puhutaan paljon hylkäämisestä ja sen aiheuttamista traumoista, ja hyvä että puhutaan. Henkilökohtaisena kokemuksena tiedän, että hylkääminen on vakava asia, tiedän myös, että armollinen, hyvä Jumala hoitaa hylkäämisestä aiheutuneita haavoja ja vammoja. Hän lupaa sen meille sanansa kautta profeetta Jeremian välityksellä: ”Sillä minä kasvatan umpeen sinun haavasi ja parannan sinut saamistasi iskuista, sanoo Herra, sinut, Siion, jolla on nimenä ”hyljätty”, se josta ei kukaan välitä”. Jer. 30:17

Ohessa kerron omaa tositarinaani Jumalan hoitavasta työstä elämässäni. Jumala muistutteli minua hyvin tärkeästä asiasta Ef.6:1-4 jakeiden välityksellä: ”Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaisia Herraa totellen, sillä se on oikein.  ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi” on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: ”jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä”. Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan”. Ihmetellen usein kyselin, kuinka minä voisin kunnioittaa omia biologisia vanhempiani kaiken kokemani jälkeen? Onnettomien sattumusten seurauksena menetin biologisen isäni fyysisesti jo vauvaiässä. Kasvoin ja kehityin lapsuuteni ajan katkeruuden ja vihan ilmapiirissä. Kamppailuni anteeksiantamatto-muuden synnin kahleissa oli viedä elämäni umpikujaan. Ymmärsin lopulta kääntyä armahdusta anoen Jumalan puoleen ja tunnustin, etten yksin pysty asiaa korjaamaan. Onneksemme Jumala on Jumala, ja hän toimii tahtomallaan tavalla meidän kaikkien parhaaksi johtaen anteeksiantoon ja armahtamiseen, sillä hän on armahtanut meitä ainoan Poikansa Jeesuksen uhrin kautta Golgatalla.

Istuin työvuorossani Lahden pääterveysaseman avohoidon asiakaspalvelupisteessä 80-luvun alkupuolella, kun eräs mieshenkilö toi sinne lääkereseptinsä uusintaa varten. Hämmästyin lukiessani reseptistä miehen nimen ja tuijotin edessäni seisovaa miestä, joka oli biologinen isäni. Sain vaivoin sanotuksi koska resepti on noudettavissa, sitten katsoin mykistyneenä, kun isäni käveli pois. Edellisestä tapaamisestamme oli kulunut noin 35 vuotta.

Kohtaamisesta toivuttuani alkoi sydänalaani pikkuhiljaa nousta sääli isää kohtaan. Kudoin villapaidan ajatellen antavani sen isälle, vaikken tiennyt mistä hänet löytäisin. Lopulta kuitenkin päätin unohtaa isän. Luojalla oli kuitenkin toisenlaiset suunnitelmat. Kymmenisen vuotta isän tapaamisen jälkeen olimme puolisoni kanssa autolla liikkeellä, kun hän aivan yllättäen tokaisi ”mennäänkö Kantin Mattia tapaamaan? ”Järkytyin kuulemastani ja vastasin että ei ainakaan tällä matkalla. Arvelin jo, että asioiden kulkuun oli puuttunut nyt isommat ”peukalot”. Seuraavana aamuna varhain sain asiaan vahvistuksen, nimittäin minä heräsin selkeään ohjeistukseen: ”Soita osoitetiedusteluun, ota selvää, missä isäsi asuu.”

Ymmärsin nyt Jumalan puuttuneen todella asioiden kulkuun ja tahdoin olla kuuliainen. Yksi puhelinsoitto Lahden Maistraatin osoitetiedusteluun ja isän osoite oli tiedossa. Kahvit tippumaan, kakkua sekä pullaa pakasteesta, tykötarvikkeet koriin ja matkaan isää tapaamaan. Noustessamme Metsäpellontiellä olevan kerrostalon portaita kolmanteen kerrokseen sydämeni oli pakahtua jännityksestä, pelkäsin miten isä mahtaa tapaamiseemme suhtautua. Ovi raottui, puolisoni tiedusteltua ”haluaks nähdä likkas?” isäni ilme oli paljon puhuva, ovi avautui tupakan savusta siniseen yksiöön ja me astuimme isän kotiin.

Kahvit juotuamme puolisoni kehotti minua ja isääni seisomaan selät vastakkain. Hän laski kätensä meidän päämme päälle ja sanoi: ”Olette aivan samanmittaiset.” Silloin ymmärsin, että Jumalan edessä ja silmissä isä ja minä olemme samalla viivalla.

Tie lopulliseen anteeksiantoon isän kanssa oli pitkäkestoinen prosessi, joka päätyi hänen sairasvuoteensa äärellä Isä meidän -rukoukseen. Kantaessani isäni maallisia jäännöksiä tuhkauurnassa veteraanien muistolehtoon Jumalan rauha ja anteeksianto kosketti sydänalaani. Myöhemmin asioita pohtiessani käsitin, kuinka tärkeää on perehtyä omaan henkilökohtaiseen, samoin kuin kansamme ja maammekin lähihistoriaan ja sen tapahtumiin. Ymmärsin, että menneisyyttä ja historiaa en voi muuksi muuttaa, mutta sovintoon menneisyyden kanssa minulla on mahdollista päästä yhdessä käsi Jeesuksen kädessä. Vapauteen, iloon ja rauhaan Kristus Jeesus tahtoo meitä armahtaa tänäkin päivänä.

Sisälähetysseura Safedin toiminta jatkuu ja laajenee ”Lähellä ihmistä” merkeissä, tavoitteenamme on toimia ja kulkea enenevässä määrin ihmisen vierellä kohdaten, kuunnellen ja tukien.  Yhdistys on vuokrannut sielunhoitoterapiaan soveltuvan toimitilan Salpakankaan kuntakeskuksesta hyvien kulkuyhteyksien varrelta.

Sielunhoitoterapia on ammatillista kristillistä terapiatyötä. Siinä ihmistä pyritään auttamaan kokonaisvaltaisesti huomioiden fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten tarpeiden lisäksi myös hengelliset tarpeet. Ihminen ja hänen ongelmansa kohdataan yksityisyyttä ja yksilöllisyyttä kunnioittaen.

Yhteistyökuvioomme liittyy edelleen palvelutalo Onnenkodon asukkaiden kohtaaminen sekä Päijät-Hämeen muistiyhdistyksen merkeissä Salpakankaalla tapahtuva ryhmätoiminta ”Aktivoi muistia”.

Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu ry järjesti 1.12. perinteisen Joulumaa – tapahtuman Lahden urheilukeskuksessa, osallistuimme tähän traditioon pystyttämällä paikalle jälleen Betlehemin seimen Jeesus – vauvoineen. Kävijöitä pisteellämme illan aikana kävi arviolta 400 henkilöä. Jaoimme perheille jälleen noin 300 kpl Joko tunnet Kuninkaan? Lasten mission toimittamaa kirjasta. Eräs äiti antoi hyvää palautetta tuosta kirjasesta. Olivat viime jouluna saaneet tuon kirjasen, ja sitä on pitkin vuotta luettu ahkerasti illalla lasten nukkumaan käydessä. Lauantaina 2.12. järjestimme matkan Turkuun, Suomi rukoilee – Kristuspäivän tapahtumaan. Matkalaisia Päijät-Hämeen alueelta kertyi kaksi täyttä bussilastillista. Tapahtuma Turkuhallissa oli koskettava noin 7000 henkilöä lauloi  Hoosiannaa täysin rinnoin, ikimuistoinen kokemus. Herran Henki liikkui keskellämme ja uskoakseni raja-aidat eri kirkkokuntien ja seurakuntien väliltä kaatuivat. Olemmehan samaan taivaaseen menossa, pienistä opillisista eroavaisuuksista huolimatta. Tiedämmehän että henkilökohtainen sydämen usko Jeesukseen avaa tien taivaaseen, iankaikkiseen elämään ja Herramme iloon.

Seuraava kylpylämatkamme 15.–21.4.2018 suuntautuu Viron Haapsalun Spa Hotell Laineeseen. Täysihoitohinta 410 €, majoitus kahden hengen huoneissa. Ilm. 30.1.2018 mennessä. Lisäinfoa kylpylästä löytyy YouTubesta/Spa Hotell Laine. Tervetuloa matkalle mukaan ja kerrothan ystäväpiirissäsi myös tästä mahdollisuudesta tehdä matkaa yhdessä kanssamme.

Tässä vaiheessa vuotta saan kiittää edustamani yhdistyksen puolesta kaikkia Sisälähetysseura Safed ry:n toimintaan monin tavoin osallistuneita ystäviä ja matkakumppaneita. Kiitos, että olette uskollisesti muistaneet rukouksin ja taloudellisesti tukien työtämme näinä Safedin 23 toimintavuonna Taivaan Isän työvainiolla.

Vuoden 2018 jäsenmaksu on edelleen 25,00 €, joka on mahdollista suorittaa Sisälähetysseura Safed ry:n tilin kautta nro FI18 4212 1420 0019 21 käyttäen viitettä 12344.  Kannattajajäsenenä olet vapaa tukemaan työtämme sopivaksi katsomallasi summalla saman tilin ja viitenumeron kautta.

…Lapsosesta laulakaa, Jouluvirttä veisatkaa…
Joulu iloa ja Siunausta alkavaan Uuteen Vuoteen

Marjatta Kanth-Ruusunen ja Safedin hallitus

Elokuinen tervehdys!                                      Marjatan Ystäväkirje 60/2017

 

SAMSUNG CSC”Nousta sain aamuun, lintujen lauluun. Jumalan luomiskauneuteen. Lauluista kiitän, aamuista kiitän. Raikkaina kohtaamme ne uudelleen. Käy sadekuuro, auringon paiste kuin uutta luoden pinnalle maan. Jäljissä Herran kasteinen nurmi kauneinta kukkaa saa versoamaan. Luomisen aamun säteistä kiitän. Kirkkaina vielä ne kimmeltää. Riemuiten kiitän, ylistän Herraa. On uusi luomus päivä myös tää.”
Virsikirjan lisävihko 967

   Onpa ihanasi sanottu, on uusi luomus päivä myös tää. Toden totta, joka aamu on armo uus, miksi huolta siis kantaa. Kesän aika on ollut ohjelmaa täynnä, monenmoista. Äidin muutto naapurustoon on tuonut väriä päiviin monine menoineen. Pääkaupunkiseudulla vietimme päivän tavaten uusia ja vanhoja ystäviä ja tuttuja. Lääkärireissujakin on kesään mahtunut varsin monta.

   Vuosikausia olen suunnitellut aikaansaada ”tarinat jonoon” elämäni varrelta. Niin paljon on tapahtunut asioita, joita on hyvä myös jakaa. Kirjan nimi Lupaus kantaa, kertoo Jumalan uskollisuudesta viedä aloittamaansa työtä minunkin kohdallani kohti hyvää päätöstään. Tavoite ja toive olisi saada tarinat kansien väliin lokakuun alkuun mennessä. Kylpylämatkamme yhteydessä voisimme sitä juhlistaa. Toinenkin kirja, jossa kuvat kertovat ”oppivuosista Elämän tiellä,” on uniikki. Siinä kerron valokuvin Jumalan kärsivällisyydestä ja pitkämielisyydestä. On ollut mahtavaa ymmärtää, että Hän tuntee ja tietää mitä tekoa me olemme. Olen kärsinyt pienestä pitäen luki- ja kirjoitusongelmista. Sanat ja kirjaimet ovat vaihtaneet harmillisesti paikkaa. Joitakin asioita on vaikea ymmärtää. Kieliopinnot eivät onnistuneet. Aina koin olevani se epäonnistuja, ulkopuolinen ja osaton. Tämä on ollut varsin kipeä asia. Yksi kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa,  on ollut valtava avu elämäni matkan varrella.

   Kevätkaudella sain osallistua kahden viikonlopun mittaiseen TunteVa -toimintamalliin Tampereella. Koulutuksen mahdollisti Tampereen Kaupunkilähetys ry ja Muistiliitto. Menetelmän äiti on saksalaissyntyinen, Amerikassa asuva, sosiaalityön maisteri Naomi Feil. Hän kehitteli menetelmän työskennellä tunteet ja tarpeet huomioivaan, myötäelävään ja arvostavaan vuorovaikutukseen vaikeasti kohdattavien muistisairaiden kanssa.

   Tämän vuoden teema ”Aivoterveyttä läheltä” kannattaa mielestäni ottaa korostetusti huomioon. Pienillä muutoksilla ruokatottumuksissa saattaa olla merkittävä teko ennen kaikkea meille itselle ja lähipiirille, saatikka mitä se merkitsee yhteiskunnallisesti. Onneksemme nyt jo puhutaan riittävän ymmärrettävästi hyvistä ja pehmeistä rasvoista, joita aivot tarvitsevat ehdottomasti, pysyäkseen toimintakykyisinä mahdollisimman pitkään.

    Syyskauden tapahtumia: Järjestän Kylpylämatkan Viroon, Pärnun Viiking kylpylään 2.-8.10.2017. Ilmoittautumiset 30.8. mennessä puh 0400 883 482 Marjatta.

Kristus-päivän rukoustapahtuma on Turussa 2.12.2017. Järjestän yhteiskuljetuksen Lahden seudulta. Matkaan liittyvät tiedustelut ja ilm. lokakuun loppuun mennessä puh 0400 883 482.

   Sisälähetysseura Safed ry:n toimintaa ”Ilosanoman asialla” on mahdollista tukea Helmi-säästöpankin kautta, tilinumero FI52 4212 1420 0128 52 viitenumero 741. Jäsen- ja kannatus-maksu vuonna 2017 on 25,00 €.

Sisälähetysseura Safedin tiimi toivoo kaunista loppukesän aikaa Ps.71:14–19 sanojen myötä.

Marjatta Kanth-Ruusunen

 

17.6.2017 kuulumisia….

…aurinkoiset terveiset Kansan Raamattuseuran Sanan Suvipäiviltä Vuoksenvirran maisemista Imatrankoskelta 17.6.2017. Päivien teemana oli Sie kelpaat. Teema herätti ristiriitaisia ajatuksia. Tiedän että Jumalalle kelpaamme Jeesuksen tähden ja kautta sellaisina kuin olemme (Joh 3:16-18) se on TIETENKIN elämän tärkein asia, MUTTA …..

Raamatturalli ja psykoterapeutti Saara Kinnusen puheenvuoro Isän kaipuusta nousivat itselleni päivän päälimäisiksi. Monta mielenkiintoista ohjelmaa meni ohi, kun kahdessa paikassa ei voi olla yhtaikaa. Aina on tehtävä niitä valintoja. Raamatturallissa ja Usko elämään L10 (Luukas 10:1-42) pikakurssilla jaettiin Jumalan sanaa, opetuksia ja rohkaisua ilolla ja rentoudella. Majatalo illan rukousosiossa saimme kokea todeksi miten Herran Henki liikkui Juhlateltassa koskettaen ja virvoittaen. Kiitos Jumalalle joka on elävä ja eläväksi tekevä ja haluaa näin siunata omiaan.

Kesän Tervehdys!                                                                          Marjatan Ystäväkirje 59/2017

Arkistoani selatessa eteeni avautui tuntemattoman henkilön oivallisia ajatuksia. Laitan ne tässä jakoon meille yhteiseksi iloksi, virvoitukseksi ja voimaksi. ”Sisäiset silmät, sydämen silmät – toivon silmät näkevät taaksepäin: tiedän mistä tulen! Vaikka syntymäni olisi ihmisten silmissä vahinko, ihmisluokituksessa ei toivottu.  En ole vahinko enkä ei-toivottu Jumalan silmissä, Hän joka on elämän Luoja ja ylläpitäjä. Toivon silmät näkevät tähän päivään, tiedän miksi elän! Jumalan silmissä elämälläni on paikka ja tarkoitus ja toivon silmät näkevät sen. Toivon silmät näkevät päämäärän, tiedän, mihin olen menossa! Jumalan luomana minulla on lähtökohta, tarkoitus ja päämäärä. Iankaikkinen elämä. Toivottomuus on sitä, että sydämen näkökyky hämärtyy ja ympärillä näkee vain uhkaa, merkityksettömyyttä, menetystä ja voimattomuutta. Ne ovat sydämen ympärillä oleva muuri, jonka läpi ei näe. Sydämen silmät, Toivon silmät näkevät muurin läpi, ne näkevät Jumalan mahdollisuuden ja ihmisen mahdottomuuden”.

Kesää odotellessa kerron kevätkautemme viimeisimmistä kuvioista.   Matkamme Saarenmaalle toteutui mallikkaasti, paitsi pari pahalta vaikuttanutta kaatumistapausta säikäytti. Paluumatkalla laivassa matkustaja oli viritellyt tietokoneensa piuhoineen kulkureitille, johon sitten pari matkalaistamme kompastui.  Olisi voinut käydä huonostikin. Hebr. 1:7 ”Enkeleistä hän sanoo näin: – Hän tekee enkelinsä tuuliksi. Palvelijansa tulen liekeiksi”. Jumalan enkeleiden läsnäolo on ihmeellisen todellista. Ja samalla on kuitenkin muistettava: enkelitkin ovat vain Herran palvelijoita, eivät palvottavia olentoja. He ovat suojelijoita, taistelijoita ja viestintuojia. He tekevät Herran käskystä tehtävänsä. Jollekin niistä on annettu tehtäväksi suojella sinua ja minua. Kiitos Jumalalle.

Kävimme tervehtimässä Sõmeran hoivakodin asukkaita ja saimme tavata samalla matkalla ystäviä ja tuttuja vuosienkin takaa.  Mukava yhteensattuma, vierailupäivämme osui tilanteeseen jossa Saaremaan vapaaehtoiset Mummot (70 v) olivat myös vierailemassa ja esittämässä hoivakodin asukkaille kansantansseja. Mummot kertoivat että pää pysyy terävänä ja jalat keppeinä tanssiharrastuksen myötä, samalla tuoden vaihtelua ja iloa asukkaiden arkeen. Lisäksi saimme nähdä asukkaiden esittämänä kohtauksen baletista Joutsenlampi – Musta joutsen. Liikuttava esitys. Suuri surun aihe Sõmeran asukkailla (n. 350) on tieto että tämä heidän monta kymmentä vuotta ollut KOTI lopetetaan EU:n sanelemana ja heidät tullaan jatkossa sijoittamaan eri puolille Viroa ryhmäkoteihin – uuteen vieraaseen ympäristöön. On tämä käsittämätöntä. Kuulimme että EU:n 5-6 milj. eurolla on Sõmeran tiloja juuri kunnostettu ja nyt sitten se lopetetaan. Samoin Pieksämäen srk:n vapaaehtoiset olivat kunnostaneet ja rakentaneet aivan upeat kirkkotilat asukkaille. Nyt se rakennus on myyty kirkkosaleineen päivineen.

Ennen lomakauden alkua 19.6.2017 klo 14.00 alkaen pidetään Sisälähetysseura Safedin vuosikokous, johon kaikki Safedin kannattajat ovat tervetulleita. Kutsu liitteenä. Tarjoilua varten toivon ilm. 15.6. mennessä puh 0400-883482 tai makaru46@gmail.com

Sisälähetysseura Safed ry:n toimintaa ”Ilosanoman asialla” on mahdollista tukea Helmisäästöpankin kautta, tilinumero FI52 4212 1420 0128 52 viitenumero 741. Jäsen- ja kannatusmaksu 25,00 € vuonna 2017. Safedin kotisivut www.safed94.com

Syyskauden tapahtumista mainitsen virkistymismatkan Viron Pärnun Viiking kylpylään 2.-8.10.2017.

Rukoustapahtuma Turku 2.12.2017. Kristus-päivään yhteiskuljetuksen Lahden seudulta.

Sisälähetysseura Safedin tiimi toivoo Teille kaikille kaunista kesän aikaa Marleena Ansion ajatusten myötä.

 ”Kutsu onnellisuuteen. Vapaana oleminen merkitsee itsensä täydellistä hyväksymistä. Vapaa ihminen ei vertaile itseään muihin. Hän on kuin lintunen luonnon helmassa. Vapaa nauttimaan omasta elämästään ja onnen poluistaan”.  

Siunaavin rukouksin Marjatta Kanth-Ruusunen

 

Mainokset