Päivän miete

 

20.1.2020

Hollolassa rukoillaan ja toivotaan, että koko ”Suomi rukoilee” Jumalan mielenmukaisia kirkolliskokousedustajia päättämään ev.lut. kirkkomme asioista. ”Kirkkolaivamme” ajautuu väistämättä karille, ellei ”kurssimuutosta” tapahdu ja ojentautumista terveeseen,

Ihmisyydestä ja sen kunnioittamisesta

”Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään.” 2 Tim. 3:1–17, jae 16

Raamattu itse todistaa olevansa Jumalan sanaa, myös suhteessa ihmisen seksuaalisuuteen ja moraaliin. ´Rakasta syntistä ihmistä lähimmäisen rakkaudella, mutta älä hyväksy, äläkä tue hänen tekemäänsä syntiä´.
1 Moos. 2:22–24. Avioliitto on asetettu luomisessa miehen ja naisen väliseksi
3 Moos. 18:1–30 jae 22 Kielletyt sukupuolisuhteet
Hes. 18:1–32 jakeet 27–32 Jokainen vastaa vain omista synneistään
Room. 1:22–28 Ihmisten syyllisyys – mielihalut
1 Kor. 5:1–13 Siveettömyyden tuomitseminen
1 Kor. 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet…
1 Kor.6:1–11 Kristittyjen keskinäiset riita-asiat
1 Kor. 6:12–20 Ruumis on Pyhän Hengen temppeli
1 Kor. 7:1–16, jae 2 Avioliitto ja naimattomuus
Heb. 13:1-6, jae 4 Jumalan tahdon mukainen elämä
Joh. 8:1–11, jae 10–11 Aviorikoksesta tavattu nainen
1 Tim. 6:3–10 Väärä ja oikea rikkaus
2 Piet. 2:1–22, jae 10 Väärät opettajat ja heidän tuomionsa
Johanneksen ilmestys 22:10–21 jae 15.

 

12.1.2020

…fanitan Raamattu kannesta kanteen ohjelmaa, jota saan seurata `puhelimestani´ silloin kun on sopiva hetki hiljentyä Sanan äärellä. Olen nyt kuuntelemassa radiopastori Jukka Norvannon opetusta Jaakobin kirjeen luvuista 3 ja 4. Ajattelen siinä olevan todella tärkeää asiaa miten kieltämme ja sanoja käytämme. (Jaakob 3: Pitäkää kielenne kurissa ja luku 4: Maailman ystävä on Jumalan vihollinen.)
Ihmetellen olen seurannut aihetta ´vihapuhe´ meillä ja muualla maailmassa, ja mitä se on saanut aikaan. Jaakobin kirje olisikin oivallinen seminaariaihe kaikille suomalaisille, ja erityisesti kansamme asioista päättäville, kuin ´tulevaisuuden toivojemme´ opetustehtävistä vastaaville henkilöille. Sanonta ´mitä isot edellä, sitä pienet perässä´ toimii edelleen.
”Raamattu kannesta kanteen -ohjelma sisältää radiopastori Jukka Norvannon yli 1400 raamattuluentoa Vanhasta ja Uudesta testamentista. Hän on opettanut Raamattua radiossa vuodesta 1997 alkaen. Medialähetysjärjestö Sanansaattajat (Sansa) on ev.lut. kirkon lähetysjärjestö. Se on erikoistunut sähköisten viestinten välityksellä tehtävään lähetystyöhön kansoille, joita on muuten vaikea tavoittaa. Sansa kustantaa kristillisiä radio- ja tv-ohjelmia lähes 40 kielellä.”
Ohjelma on ladattavissa maksutta Raamattu kannesta kanteen (Rkk) – sovellus.

 

9.12.2019 …Babylonin jumalat sortuvat, Herra pysyy. Kiitetään rauhan ajasta, kiitetään Jumalan sanasta, johon saamme uskossa ja totuudessa  tänäänkin luottaen tarttua. Kuule minua, Jaakobin suku, koko Israelin heimon jäännös! Teidän vanhuutenne päiviin saakka minä olen sama, vielä kun hiuksenne harmaantuvat, minä teitä kannan. Niin minä olen tehnyt ja niin yhä teen, minä nostan ja kannan ja pelastan. Jes. 46:3-4

11.10.2019 …tänään oli se Herran päivä, että äidin kanssa kävimme ”kasvokkainen” ylisukupolvisia taakkasiirtymä noin 70 vuoden ajanjaksolta rakkauden, rauhan ja ymmärryksen hengessä. Tänään oli se päivä kun ensimmäisen kerran äidin kanssa rukoilimme yhdessä. Kiitos Ihmeellisen Jeesuksen!

9.10.2019
Kirje hebrealaisille 12:15 …pitäkää huoli siitä, ettei yksikään hukkaa Jumalan armoa eikä mikään katkeruuden verso pääse kasvamaan ja tuottamaan turmiota, sillä yksikin sellainen saastuttaa monet.
Viikonlopun Hiljaisuuden retriitti johdatteli minut pohtimaan kysymystä: miksi äidin syntymäpäiväjuhlat herättää minussa vahvoja vihan tuntemuksia/käyttäytymistä. Jumalan sana paljasti karvaan totuuden; katkeruuden juuriverso. Edesmennyt ja arvostettu psykiatri ja psykoanalyytikko Martti Siirala kiteytti taakkasiirtymän käsitteen -60 luvulla näin: ”Se mikä ei tule yhdessä jaetuksi, tulee jonkun kannettavaksi, taakkasiirtymäksi”.
Olen kiitollinen että sain armon tiedostaa, tunnistaa ja tunnustaa Jumalan edessä katkeruuteni juurisyyn, joka liittyi lapsuuteeni ja kasvattajieni ymmärtämättömyyteen. ”Joka aamu on armo uus”, kiitos Jeesus että armo kantaa. 

————————————————————————————————————————————

Paavali rohkaisee meitä tänäänkin; Ensimmäinen kirje korinttilaisille 15:56-58 ”Kuoleman pistin on synti, ja synnin voimana on laki. Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta! Olkaa siis vahvoja ja järkähtämättömiä, rakkaat veljeni, ja tehkää aina innokkaasti Herran työtä. Tietäkää, ettei Herra anna teidän työnne mennä hukkaan.
”Rukoillaan edelleen Kristuksen kirkon puolesta. ”Kirkko on avoin kaikille, mutta ei kaikelle” lausui taannoin arvostettu Mikkelin hiippakunnan piispa.

Iloitsen Raamattu kannesta kanteen ohjelmasta, jossa Radiopastori  Jukka Norvanto opettaa Jumalan sanaa raittiisti ja rakentavasti. Kannattaa ladata maksutta matkaevääksi.

Herra kokoaa kansansa: Jesaja 43:1-7 Ja nyt – näin sanoo Herra, joka sinut loi, Jaakob, joka sinut muovasi, Israel: Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun…